Realisaties »

UV curing tunnel

STT Products heeft in opdracht van Cordis, onderdeel van Johnson&Johnson, een UV curing tunnel ontwikkeld. Deze machine moet een coating, die aangebracht is op een katheter, fixeren door middel van UV belichting. De tijdsduur en de egale verdeling van het UV licht op de coating zijn kritische parameters die de kwaliteit van het product sterk kunnen beïnvloeden.

Het project is gestart met de ontwikkeling en vervaardiging van een prototype. De Cordis engineers konden vervolgens het proces verder uittesten en optimaliseren.

Met de ervaringen uit de prototypefase is er een technisch zeer hoogwaardige machine ontwikkeld. Hier zijn er uiteindelijk twee van gebouwd. De machine is nog verder uitgebreid door er een extra kwaliteitscontrole aan toe te voegen. Aan het begin van het proces wordt het product onder druk gebracht, aan het einde van het proces wordt vervolgens de luchtdruk gemeten om te bepalen of er sprake is van lekkage. In het geval van lekkage wordt het product door de machine afgekeurd.

 

Deze opdracht is uitgevoerd voor Cordis, een Johnson&Johnson company.

CategorieMedische apparatuur

Wat vindt u van dit project?

Laat het ons weten of deel uw mening met uw sociale netwerk.