CNC verspaning

STT heeft jarenlange ervaring met verspaning. Verspanen is een speciale en complexe manier van materiaalbewerking waarbij een product wordt gevormd door een deel van het materiaal gecontroleerd te verwijderen.  Wij verspanen ferro, non-ferro en kunststof onderdelen. 


“je hebt "Verspanende bedrijven.. en je hebt STT.. alsof je de ontwikkelingsafdeling van een F1 team binnenloopt.. schone vloeren, schone machines, veel licht, kortom.. daar weet men hoe je 't personeel qua werkomgeving tevreden stelt, en houdt..  […] Dan heb je dus echt begrepen hoe het werkt!.. 'k ben heel wat gewend.. er is wel wat voor nodig om mij onder de indruk te krijgen.. bij STT is het ze gelukt.. ”

Bezoeker naar aanleiding van de open middag/avond mei 2018


Er is sprake van CNC verspaning als de verspaning computergestuurd wordt uitgevoerd. Bij CNC verspaning wordt gewerkt met zogeheten CAM programma’s.

Sinds begin jaren negentig werken we met CAM programma’s voor ons draai- en freeswerk. Momenteel worden onze machines, wanneer mogelijk, standaard CAM aangestuurd door middel van het EdgeCAM programma. Binnen onze verspaningsafdeling hebben wij een aparte subafdeling voor het CAM programmeren.  

Bij STT Products kunnen wij ook 5-assig simultaan frezen met behulp van CAM. Hierdoor kunnen ook complexere onderdelen worden verspaand en wordt het productieproces geoptimaliseerd. 

 

CNC draaien / metaalbewerking

Meer informatie?