Even voorstellen ... Cor Felten, Manager Operations

11-7-2018

Cor is sinds december 2017 bij STT Products werkzaam als Manager Operations. Een nieuwe uitdagende functie binnen een bedrijf in ontwikkeling. We hebben Cor gevraagd wat meer te vertellen over zijn werk als Manager Operations bij STT.

Al een tijdje was Cor aan het rondkijken naar een andere baan. In zijn vorige werk als productiemanager in een groot, internationaal productiebedrijf was er, naar zijn mening, teveel gereguleerd en gestandaardiseerd. Zelf zegt hij: ‘Ik zocht meer verbreding en wilde meer vrijheid om dingen zelf aan te sturen’. Via het internet stuitte Cor op de vacature voor Manager Operations bij STT. De vacaturetekst sloot aan bij wat Cor zocht, er stond: ‘Jij bent verantwoordelijk voor het aanbrengen van de structuur, efficiëntie en rust binnen het operationele deel van het bedrijf.’ Kortom, een functie met de vrijheid om zelf beslissingen te nemen zonder teveel regulering van bovenaf. Daarnaast was een leidinggevende functie binnen een technisch bedrijf ook precies waar Cor naar op zoek was. Reden genoeg om te solliciteren.

Zowel bij STT Products als bij Cor zelf is er de drive voor vernieuwing. ‘STT profileert zich als een bedrijf dat vooroploopt in recente ontwikkelingen op het gebied van smart manufacturing en Industry 4.0. Zo wil ik ook vooruitgaan en inspelen op dingen die ik tegenkom’, geeft Cor aan. De klik tussen Cor en STT was er en inmiddels is Cor helemaal op zijn plaats in zijn nieuwe functie.

Als Manager Operations is er meer te doen dan de dagelijkse leiding hebben op de werkvloer. Cor houdt zich onder andere bezig met personeelszaken, aanvragen verwerken, klantcontact, maar ook het plannen van de werkzaamheden behoort tot het takenpakket. Cor: ‘Het is een combinatiefunctie van manager en planner. Het plannen kost veel tijd maar is wel heel belangrijk werk en zorgt ervoor dat ik feeling houd met wat er op de vloer gebeurt.’ Dat het plannen zo belangrijk is wordt duidelijk als we het hebben over procesverbetering binnen het bedrijf. Het is aan Cor om constant stappen te maken om de productieprocessen te verbeteren, een goede planning is dan onmisbaar omdat je anders het overzicht over je productieprocessen verliest. ‘Om processen te verbeteren richten we ons op dit moment voornamelijk op digitalisering’, zegt Cor. ‘Nu wordt nog handmatig bijgehouden hoe ver een bepaald product is in het productieproces. Wanneer we dit digitaal kunnen bijhouden is het voor alle betrokkenen meteen helder waar we staan en wat er nog moet gebeuren. Het doel is om systeem leidend te gaan werken in plaats van met tekeningen, lijsten en notities op papier.’ Dit lijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan, zo moet er geschikte software beschikbaar zijn en moeten er veranderingen komen in de manier van werken. ‘We nemen nu al constant stappen, ik probeer om elke week iets te veranderen zodat we geen twee weken stilstaan.’, aldus Cor.  Wanneer we Cor vragen naar de grootste uitdaging in de afgelopen maanden geeft hij toe dat vooral de omschakeling tussen zijn vorige werkgever en STT Products even wennen was. ‘Terugkijkend was de overstap naar de verspaning een uitdaging. Dat was een industrie waar ik helemaal geen verstand van had. Daarnaast kom ik uit een grote multinational waar overal een afdeling voor is en alles tot in de kleinste details vastgelegd en geregeld is. Dan voelt STT Products toch meer aan als een familiebedrijf waarin je veel meer zelf doet en meer mogelijk is.’

Als hij mocht kiezen zou hij wel eens een dagje een 5-as CAM programmeur willen zijn, ‘Iets kunnen programmeren zodat de machine dat exact zo uitvoert en uiteindelijk trots kunnen zijn op je eindproduct, dat lijkt me wel een keer leuk’.  Een project wat hij graag een keer in huis zou willen halen is een opdracht voor een grote en complexe machine of een complete productielijn met een hoge automatiseringsgraad, ‘Iets waar we voor langere tijd volledig mee bezig kunnen zijn. Om daar een bijdrage aan te kunnen leveren lijkt mij heel mooi. En natuurlijk wil ik de huidige groei volhouden, processen bijstellen en verbeteren.’

Ook geïnteresseerd in een carrière bij STT Products? Kijk dan bij onze vacatures.


Deel dit bericht

Meer nieuws