Trendship innovatiebeurs 2018

18-10-2018

Trendship, dé innovatiebeurs van Noord-Nederland, vond plaats op donderdag 18 oktober in het MartiniPlaza. Wij waren uitgenodigd om een aantal innovaties te presenteren op de playground aan de ruim 1500 bezoekers. Deze dag stond in het teken van business en technologie met als thema 'Changing the Game'.

Nieuw dit jaar was een speciaal programma voor studenten uit Noord-Nederland 'Trendship Talent', naast het reguliere programma voor ondernemers en andere vernieuwers uit de zakenwereld. Hier werd aandacht besteedt aan influencers, start-ups en nieuw talent. De studenten werden daarna verwelkomd op de playground waar er veel belangstelling was voor de twee robotcellen van STT Products. Later op de dag was het event open voor andere gasten. Zowel 's morgens als 's middags hebben wij verschillende interessante gesprekken mogen voeren over automatisering en de inzet van robots.

De door ons gepresenteerde robotcellen waren cobots, ofwel robots die samen werken met de mens. Zo was er de cobot van Fanuc, die zelf te werk gaat en 'voelt' of er een mens in de buurt is, om vervolgens handelingen te vertragen of te stoppen om veiligheid te garanderen. Daarnaast stond de Candy Yumi van ABB, een tweearmige robot die bezoekers in ruil voor een visitekaartje wat lekkers aanbood. Deze robot is goed in multitasken en wordt veel ingezet in de assemblage waar deze door zijn twee armen snel en efficiënt te werk gaat. Bezoekers konden de robots niet alleen bekijken maar ook beleven door deze interactie. Hieronder nog een impressie van dit mooie event.


       

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Deel dit bericht

Meer nieuws