Rapid Protoyting Expert

Binnen productontwikkeling is prototyping een belangrijke stap. Soms worden prototypes handmatig gebouwd, maar tegenwoordig gebeurt het veelal door middel van rapid protyping.

Moderne productontwikkeling

Een machine ontwikkelen op basis van bestaande en bewezen productieprocessen is veilig en redelijk goed beheersbaar. Nieuwe producten worden echter ook vaak ontwikkeld op basis van geëvolueerde of compleet nieuwe processen en methodes. De stap naar concrete productiemethodes, productielijnen, productiemachines en apparaten is in dat geval erg groot en bovendien vaak riskant. Een dure machine ontwikkelen en bouwen op basis van een onbewezen productieconcept kan ontaarden in een ramp.

STT heeft daarom zijn eigen rapid prototyping systeem, System125, ontwikkeld. Met dit modulaire zelfbouwsysteemkunnen configuraties soms al in uren exact worden geassembleerd zoals men vooraf heeft bedacht. Hiermee worden onnodige kosten en tijd bespaard.

Rapid Prototying Systeem: System125

Het rapid prototyping systeem, System125, is flexibel opgebouwd en stelt technici in staat om zonder tussenstappen een (elektro)mechanisch systeem te realiseren. Het ruime assortiment aan System 125®-modules kan naadloos gecombineerd worden met andere pneumatische, elektrische en mechanische delen. Hierbij is het niet noodzakelijk om de specificaties vooraf geheel uit te werken. System 125® constructies kunnen altijd naar wens worden gewijzigd of uitgebouwd. Lees hier meer over System125©.

Meer informatie?