Robotisering

Robotisering is een belangrijk onderdeel van productieautomatisering. Het gebruik van een robot kan de productietijd verkorten en zorgt voor een constantere kwaliteit. 

STT Products ontwikkelt ook productiemachines die gebruik maken van robotisering. De robots die wij hiervoor gebruiken zijn veelal van de merken ABB en Fanuc. Deze robots worden veelal ingezet van het belanden en ontladen van productiemachines.  

Robots kunnen geprogrammeerd worden voor verschillende werkzaamheden bij verschillende productieonderdelen. Robotcellen zijn flexibel in gebruik en bij een verandering in de productie hoeven er geen ingrijpende veranderingen plaats te vinden.

robot assemblagelijn

Robots in onze eigen werkplaats

Ook in onze eigen werkplaats maken wij gebruik van robots. Zo hebben gebruiken wij een Ti180 robotcel van BMO en een Cobot Gibas robot voor het automatisch beladen van onze freesmachines. Hiermee is het mogelijk dat onze productie 24/7 doorgaat, ook zonder toezicht.

Graag kijken wij samen met u naar de mogelijkheden om de productie van uw bedrijf te automatiseren met behulp van robotisering.

Cobot Gibas freesmachine   Robotcel voor automatische belading

Meer informatie?