Robotisering

Wanneer bedrijven over willen gaan tot productieautomatisering komt al gauw de inzet van industriële robots ter spraken. Een industriële robot kent vele voordelen. De inzet van een robot kan de productietijd verkorten en bijdragen aan een hogere en constantere kwaliteit. STT Products ontwerpt en ontwikkelt onder meer speciaal machines welke gebruik maken van industriële robots. Ook de integratie van een industriële robot in een bestaande productielijn behoort tot de mogelijkheden. Wij maken vaak gebruik van robots van Fanuc, ABB en Omron. Uiteraard zijn wij niet gebonden aan deze merken mocht de klant andere wensen hebben.

Robot toepassingenFanuc robot

Robots kunnen voor diverse taken worden ingezet. Zo worden industriële robots vaak ingezet voor het beladen en ontladen van productiemachines.  Maar ook productieprocessen zelf zijn te robotiseren. Denk hierbij aan assembleren, lassen, of verpakken. 

Met name op posities in het productieproces waar sprake is van repeterende handelingen, of in vuile en gevaarlijke omstandigheden, is robotisering een grote aanwinst. 

Cobot

Een cobot is een robot die werkt samen met of naast een werknemer. Deze robots zijn voorzien van diverse beveiligingen om deze samenwerking veilig te laten verlopen. De snelheid van een cobot is aangepast aan menselijke snelheid. Een cobotopstelling is ideaal om nauwkeurige of repeterende handelingen uit handen te nemen binnen een productiestap waar uw medewerkers cruciaal zijn.

Flexibiliteit

Robots kunnen geprogrammeerd worden voor verschillende werkzaamheden bij verschillende productieonderdelen. Industriële robots zijn flexibel in gebruik en bij een verandering in de productie hoeven er geen ingrijpende aanpassingen plaats te vinden. 

Complete robotuitrusting

Bij de implementatie van een industriële robot komt meer kijken dan enkel de aanschaf van de robot zelf. Een volledige robotintegratie bestaat uit de juiste robot in combinatie met verschillende onderdelen om de taak uit te voeren. Wij kunnen u hierin uitgebreid adviseren.

 

   Omron adept scara robot

Meer informatie?