Speciaal machinebouw

Bent u op zoek naar een unieke machine?

Uw unieke productieproces vraagt om unieke machines. Hiervoor is vaak geen kant-en-klare oplossing beschikbaar. Speciaalmachines ontstaan vanuit innovatief maatwerk, slimme techniek en vakmanschap. Bent u op zoek naar een unieke machine? Wij kunnen deze voor u ontwikkelen.

Al 35 jaar ontwerpen en realiseren wij hoogwaardige speciaalmachines voor de maakindustrie. Van eenvoudige tools en productiemachines tot complete en geavanceerde assemblagelijnen en robotcellen. Als klant bent u nauw betrokken bij het ontwerp- en ontwikkelproces. In regelmatige overleggen en design reviews komen we samen tot de beste oplossing.

Shimmer printlijnmachine

Productieautomatisering is meer dan het (bij)plaatsen van nieuwe machines. Het gehele productieproces moet efficiënt en effectief werken. De integratie van nieuwe automatiseringsmachines in bestaande productielijnen is een van onze specialiteiten. 
Nieuwe productiemachines worden bij ons in-huis ontwikkeld, vervaardigd en uitvoerig getest. Na afname installeren wij de machine bij u ter plaatse. Dit gebeurt zo efficiënt mogelijk zodat er zo min mogelijk downtime van het productieproces is.

Smart Engineering

Door het toepassen van smart engineering kunnen steeds meer onderdelen aan speciaalmachines worden gestandaardiseerd. Dit verkort doorlooptijden en maakt dat er meer tijd overblijft voor onze engineers om gericht bezig te zijn met de gewenste oplossing. Een mooi voorbeeld hiervan is onze STT Universele Cel.

Lange levensduur

Machines en opstellingen die wij bouwen worden zorgvuldig ontworpen en ontwikkeld om een hoge kwaliteit en lange levensduur te behalen. Wij leveren de machines met een spare parts list en staan achteraf voor u klaar voor eventueel onderhoud. Ook is het mogelijk om machines te laten reviseren of updaten. Hiermee wordt de levensduur en toekomstbestendigheid van de machines vergroot. Deze revisies vinden soms pas na 25 jaar plaats waarna de machine gereed is voor de volgende 25 jaar.


Certificering en veiligheid

De door ons gebouwde machines voldoen aan alle wettelijke voorschriften en worden geleverd met een CE verklaring. Bij oplevering ontvangt u alle benodigde documentatie en geven wij een bondige veiligheidsinstructie. 


Daarnaast beschikken wij over een certificering om besturingskasten te vervaardigen en leveren volgens de UL-508A norm. Deze strenge veiligheidsnorm wordt vereist voor machines die worden geëxporteerd naar bijvoorbeeld de Verenigde Staten en Canada. 

Wilt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Vul onderstaand formulier in dan nemen wij binnen één werkdag contact met u op.