Engineer Industriële Automatisering

Vind jij het gaaf om fijnmechanische, complexe machines in beweging te krijgen? En wil jij werken aan unieke projecten in de hightech machinebouw? Dan zoeken wij jou!

Als Engineer Industriële Automatisering verzorg je de besturingstechnische kant van de machines die wij ontwikkelen. 

In overleg met de projectleider en de klant stel je de eisen en wensen vast. Vervolgens zoek jij uit welke besturingscomponenten hiervoor nodig zijn en teken jij of je collega het elektrisch schema. Aansluitend schrijf je de software voor de aansturing van de machine. Daarin heb je te maken met het aandrijven en besturen van apparatuur met bijvoorbeeld sensoren, besturingscomputers (PLC’s en PC’s), vision of servo-geregelde aandrijvingen en robotaansturing.

Ook de data-uitwisseling van procesdata of meetgegevens kan een belangrijke rol spelen. Je werkt veelal samen in een multidisciplinair projectteam, waarbij jij binnen jouw expertise het eerste aanspreekpunt bent. 

De werkzaamheden bestaan voor een deel uit het schrijven van software en voor een deel uit het uitzoeken van elektrische componenten en het tekenen van elektrische schema's. 

Daarnaast:

 Je bent nieuwsgierig naar nieuwe technologieën 

 Je bent een aanpakker en kunt omgaan met verantwoordelijkheden 

 Je bent communicatief sterk en representatief in omgang naar de klant 

 Heb je een HBO-opleiding gevolgd richting Electrotechniek, Besturingstechniek, Industriële Automatisering of aantoonbare ervaring van gelijk niveau 

 Programmeerervaring is een grote pré (Wij werken o.a. met Siemens Tia Portal SCL, Twincat 3, ABB robotstudio) 

 Tekenervaring in Eplan electric p8 is een  pré 

 Je bent een leuke collega waar wij blij van worden! 

 

Wat wij jou kunnen bieden:

Een gezellig, gemotiveerd en betrokken team collega's 

 Korte lijnen naar andere afdelingen en het management, je kunt altijd overal binnenstappen 

 Een uitdagende werkomgeving met ontwikkelingsmogelijkheden in een groeiende branche 

 Interessante projecten waarin je veel verantwoordelijkheid krijgt 

 Goed salaris op basis van kennis en ervaring 

 Flexibiliteit in je werktijden 

 Woon- werk reiskostenvergoeding

 

Wil jij verder praten?

Je bent altijd welkom voor een rondleiding en een kopje koffie, we vertellen je graag meer over ons bedrijf en de functie. Neem contact op met directeur Menno Kooistra (geen zorgen, hij is heel gewoon en leert jou graag kennen):

Emailadres: m.a.kooistra@sttproducts.nl

Telefoon: 0594 -729700

 

Bij STT Products verzinnen en realiseren we slimme oplossingen voor de fabrieken van de toekomst. Zo kunnen zij sneller, efficiënter en beter produceren. De oplossingen die wij ontwerpen en bouwen zijn unieke fijnmechanische productiemiddelen, zoals tools, testapparatuur, speciaal machines, assemblagesystemen en volautomatische productiecellen. 

Met 40 collega's; engineers, verspaners en monteurs, bouwen we samen aan de mooiste machines. Wij willen verder groeien, in nieuwe markten stappen, maar bovenal aan gave projecten werken waarin iedereen zijn kennis kwijt kan.

Onze engineeringsafdeling bestaat nu uit twaalf engineers, waarvan drie Industriële Automatisering Engineers. We willen dit team graag uitbreiden om in de toekomst nog meer uitdagende projecten aan te nemen. 

 


We stellen het niet op prijs benaderd te worden door andere bedrijven voor het invullen van bovenstaande vacature.