Solution provider in 8 stappen

Of het nu gaat om een optimalisatieadviestraject, het integreren van een robot in uw productie, of het ontwerpen en realiseren van speciaal machines en -tools, onze werkwijze als solution provider bestaat in de basis uit acht stappen. Het instappunt en de volgorde hiervan zijn afhankelijk van de vraag van de klant.

Tijdens het gehele proces bent u als klant intensief betrokken door middel van regelmatige designreviews. Hiermee maken we optimaal gebruik van uw kennis en ervaring over de bedrijfsprocessen en producten

  Stap 1: Inventarisatie

We brengen duidelijk in kaart wat uw wensen en eisen zijn en waarmee wij u het beste van dienst kunnen zijn. Hierbij kijken we ook naar kritische factoren die het proces of de productkwaliteit negatief kunnen beïnvloeden.

  Stap 5: Vervaardiging

Als het concept goedgekeurd en vrijgegeven is, bewerken en vertalen onze programmeurs de CAD-tekeningen naar programma’s voor de multi-assige CNC draaibanken en freesmachines. De CNC machines produceren de uiteindelijke onderdelen.

  Stap 2: Pre-engineering

Vaak is er tijdens de eerste aanvraag nog geen concrete oplossing duidelijk. Tijdens een pre-engineering kunnen we diverse concepten uitwerken en zorgvuldig met elkaar vergelijken. 

  Stap 6: Assemblage

Zodra alle vervaardigde en ingekochte onderdelen gereed zijn begint de mechanische en elektrische opbouw van de machine en/of opstelling. Ook de eventuele software wordt in deze fase toegevoegd. 

  Stap 3: Proof of Concept

Soms is het nodig een werkingsprincipe aan te tonen of een prototype te bouwen. In een testfase wordt het concept zorgvuldig getoetst en zo nodig aangepast. In-huis kunnen we snel onderdelen vervaardigen of een opstelling bouwen.

  Stap 7: Testen en Afname

De werking van de machine wordt intensief getest en waar nodig geoptimaliseerd. De laatste fase van het testen doen we graag samen met u. Wanneer we beide volledig tevreden zijn gaan we over tot de afname.

  Stap 4: Detail Engineering

Tijdens de detail engineering wordt het concept verder uitgewerkt. Ook hiervoor hebben we geregeld overleg met onze opdrachtgevers in design reviews. We zijn ervan overtuigd dat de gezamenlijke kennis en ervaring tot het beste eindresultaat leidt.

  Stap 8: Installatie

Na vrijgave installeren wij de machine of opstelling bij u ter plaatse. Gebruikers worden uitgebreid geïnstrueerd en alle noodzakelijke informatie dragen we over aan de technische dienst. De machine is nu klaar voor gebruik.

Slimme technische oplossing assemblagelijn

In 2019 kwam de aanvraag binnen voor een oplossing binnen een productielijn. De klant had een productiemachine van metalen onderdelen aangeschaft (rechts) en wilde de assemblage van de metalen onderdelen in een kunststof onderdeel automatiseren. 
In de inventarisatie en pre-engineering werd duidelijk dat snelheid een belangrijke eis maar tegelijkertijd ook het grootste struikelblok was. Daarom kozen we voor het inzetten van twee zes-assige robots en een productcarrousel. Hierdoor kunnen de robots afzonderlijk van elkaar verschillende taken uitvoeren en blijft er tussentijds ruimte voor kwaliteitscontrole.
De opstelling is in-huis opgebouwd en uitvoerig getest. Begin 2020 is de opstelling opgeleverd en geplaatst bij onze klant waar hij meteen in de productie genomen werd. 

Wilt u meer informatie of bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Vul onderstaand formulier in dan nemen wij binnen één werkdag contact met u op.